Psykotisk Barne-TV
0

Psykotisk Barne-TV

jul 07 Spill.no  

Kombinerer vi Trond Kirkvaags «Skremmer’n» med «Happy Tree Friends» tilnærme vi oss den urovekkende blandingen utvikler Artificial Mind and Movement forsøker seg på i sitt nye voldelige plattformspill, «Naughty Bear».

 

Ikke Barne-TV

I rollen som den dysfunksjonelle einstøingen av en teddybjørn, Naughty Bear, er oppgaven enkel: Utfør mest mulig terror og drap på fargerike bamser med tullete søte navn. For i spillet som ved første øyekast minner en harmløs episode av Barne-TV, utsettes jeg for en brutal helomvending. Min helt Naughty Bear latterliggjøres under en bursdagsfest på øya Perfection Island. Ydmyket for siste gang, og med en merkverdig monoton stemme i hode, går bamse fullstendig bananas.

 

Og det er her oppgaven som morbid spiller kommer inn. Fra en klassisk tredjepersons synsvinkel kan alt fra maskinpistoler til trepinner hevnlystent skytes og bankes inn i skallene til bjørnene jeg møter. Sabotasje av telefonlinjer og bjørnefeller tilfredsstiller den utspekulerte, og ved å gjemme seg i skogholt kan søte Naughty skremme og til slutt drive alle de søte bjørnene bokstavelig talt til selvmord. Blod og gørr er byttet ut med polyester og bomull, og med et så sykt konsept er det ingen mangler på forstyrrende makabre seanser akkompagnert av høylytte skrik fra bjørner uten nødtelefon.

Det er derfor synd at Artificial Mind and Movement ikke følger opp det som i utgangspunktet høres ganske så underholdende ut. For bak et tregt kontrollsystem er all spillglede erstattet med en ustabil bildefrekvens, som aldri bestemme seg for om ting skal skje i «Stop-motion»-animasjon eller hva. Jeg skal ærlig innrømme at jeg av den grunn alene i frustrasjon ga opp spillet før rulleteksten, men fikk i tillegg bevitnet en god porsjon av lite imponerende grafikk over de timene jeg kastet bort foran skjermen.

 

Avføring

 Selv med noen artige referanser til forskjellige skrekkfilmer i scenografien, drukner omgivelsene i kjedelig grafikk og tomrom. Naughty ligner heller en fersk klump avføring enn en teddybjørn, og etter å bedrive faenskap rundt de samme omgivelsene i en god stund, får jeg omsider et nytt tomrom å utforske, men Gud, så utrolig lei jeg er!

 

Det skal sies at «Naughty Bear», i likhet med de fleste andre spill, tilbyr spilling over nett. Her kan fire spillere konkurrere i leker som i bunn og grunn er fire varianter av den velkjente «Capture the flag» modusen. Poengene jeg her vinner sørget for tilgang til flere kostymer til Naughty, men hva er egentlig poenget når jeg for lengst har sett meg lei av alle spillets mangler? «Naughty Bear» er nok et eksempel på at det som regel ikke holder med kun en godt konsept eller en ide for å lage et bra spill. For bak gode idéer trengs det flinke dedikerte spillutviklere som kan omsette disse til et morsomt gameplay. Og det er tydeligvis ikke Artificial Mind and Movement i stand til. Dette er et spill du uten tvil kan stryke fra ønskelisten.

 

Se neste side for flere bilder fra spillet!

 

«Naughty Bear» er utviklet av Artificial Mind and Movement og utgis av 505 Games. Spillet er ute til Xbox 360 og Playstation 3.

 

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.