Søndagstapas
0

Søndagstapas

mar 07 Spill.no  

Etter en strabasiøs uke er søndagen nok en gang her. Det vil også si at vår ukentlige søndagstapas er tilbake. Vi prøver fortsatt å glede opp en trøtt og kjedelig søndag. Det håper vi å gjøre med en god blanding av nyheter og annet godt fra uken som har vært. Noen følte at forrige ukes søndagstapas ikke nådd helt opp. Det er jo forståelig at ikke alle uker kan være like gode. Vi håper derimot at denne uken kan oppveie noe. Det er selvfølgelig dere brukere som bestemmer og vi venter spent på deres tilbakemeldinger også denne uken.

 

Søndagstapas-menyen består denne uken av diverse nyheter. Vi finner Lara Croft i hovedrollen på et nytt spill. Det har skjedd forandringer i «Portal» og nå snakkes det om en mulig oppfølger. «Mafia II» har fått en ny trailer og action-spekkede «Vanquish» har fått skjermbilder. Videre finner vi at «God of War III» har fått hyllepryl og at «Fallout: New Vegas» endelig har fått en haug med skjermbilder. Da er det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

Nytt «Tomb Raider» annonsert?

«Tomb Raider»-serien har, på både godt og ondt, vært en stor del av spillhistorien i hele 14 år. Denne uken ble det annonsert et nytt spill i serien. Ordene «Tomb Raider» er derimot ikke å finne i tittelen. Tittelen er heller ikke det eneste som gjør det ny-annonserte spillet uvanlig for serien. «Lara Croft and the Guardian of Light», som spillet heter, vil være en nedlastbar-tittel alla det vi er vant til å se på Xbox Live Arcade eller Playstation Network. Utviklerne bak spillet, Crystal Dynamics, håper å gjøre noe unikt og spennende. Darrell Gallagher fra Crystal Dynamics hadde dette å si om spillet.

 

– Dette er et veldig spennende prosjekt for Crystal Dynamics, vi har lagd noe helt nytt og veldig anderledes fra det folk kanskje forventer. Lara Croft er en så ikonisk karakter i spill, med «Lara Croft and the Guardian of Light» har vi lagd det vi mener er en virkelig original digital opplevelse.

«Portal» får en oppfølger

Denne uken ble altså «Portal 2» annonsert, men det var ikke helt uten komplikasjoner. Det hele begynte med en såkalt snik-oppdatering til det originale «Portal» tidligere i uken. Oppdateringen ga en ny «Achievement» til spillet kalt «Transmission Recieved». Det skulle vise seg at en rekke radioer hadde blitt lagt til spillet. Hvis man tok med seg en av disse radioene til visse steder i spillet, ble en mysteriøs melding spilt av. Alt i alt var det 26 meldinger å finne. Det skulle derimot ikke ta lang tid før noen skarpe spillere fant et annet bruksområde for meldingene. Etter en rekke tester, kom spillerne omsider fram til en server med noen interessante bilder på. Bildene, som er såkalt ASCII-art, viser hva mange mener er bilder fra «Portal 2».

Det sluttet derimot ikke med det. På torsdag fikk «Portal» nemlig enda en snik-oppdatering. Denne gangen skulle det vise seg å være en utvidet sluttfilm til spillet. Den nye slutten avslører ikke mye, men hinter derimot tydelig til en oppfølger. Det var derfor ikke uventet at Valve dagen derpå annonserte «Portal 2». Om du ikke er bekymret for avsløringer, kan du se den utvidete sluttfilmen under.

 

«Portal 2» har antydet slippdato julen 2010. Spillet kommer til Xbox 360 og PC.

Ny trailer fra «Mafia II»

2K Czech, tidligere kjent som Illusion Softworks, sitt «Mafia» fra 2002 var en kritikerrost tittel. Spillet var et åpenverden-spill satt til en fiktiv by i 30-tallets Amerika. Spillet mestret kanskje ikke åpenverden-konseptet like godt som datidens store hit «Grand Theft Auto 3». Derimot fokusert spillet i større grad på historiefortelling og atmosfære og det er nettopp det spillet ble priset for. Mange mente at spillet klarte å fange mafia-følelsen man kjenner igjen fra store filmer som «The Godfather», «Once upon a time in Amerika» og «Goodfellas». En bragd som har vært vanskelig å overgå. Det er derfor ikke uten grunn at veldig mange har store forventinger til oppfølgeren. Denne uken kom det en ny trailer til oppfølgeren.

 

«Mafia II» vil være satt mellom 40 og 50-tallet i en ny by, Empire Bay, og med nye karakterer. Vi følger Vito Scaletta og hans kompis Joe Barbaro mens de jobber seg oppover rangstigen i byens mafia-familier. Utover å være et veldig handlingsbasert spill, vil oppfølgeren også ha et mer actionorientert syn på spillets skyte-del. Vi finner blant annet at «Mafia II» følger i sporene til andre store skytespill og legger til et «cover»-system i typisk «Gears of War»-stil. Den nye traileren, som kan ses under, gir oss et innblikk i det actionfylte livet Vito og Joe vil ha i spillet.

 

«Mafia II» har antydet slippdato høsten 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Skjermbilder fra «Vanquish»

Platinum Games gjorde ekstremt stor suksess med «Bayonetta» tidligere i år. Store deler av verden sitter allerede å venter spent på neste spill fra den japanske utvikleren. «Vanquish» ble annonsert med en actionspekket trailer tidligere i år. Lite er kjent om spillet, bortsett fra at det skal være et tredjepersons skytespill med science-fiction elementer. Med andre ord et godt stykke unna en heks bekledd i sitt eget hår og med revolvere festet til både ben og armer. Selv om den tidligere traileren ga blod på tann for mang en spiller, var det lite å trekke ut når det kommer til spillets spillbarhet. Denne uken kom det derimot noen skjermbilder fra spillet, som tydelig viser både fiender og «cover»-system i fullt bruk. Vi venter enda i spenning på mer informasjon fra «Vanquish», inntil videre kan jo disse nye skjermbildene være en trøst.

 

«Vanquish» har antydet slippdato vinteren 2010. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

Er du like tøff som Kratos?

«God of War III» nærmer seg med en utrolig fart. Det er nok heller ikke få som gleder seg til Kratos sin episke avslutning. Med bare to uker til utgivelse er det nok mange som begynner å gjøre klar både timeplaner og fingre. Selv sitter jeg for tiden og spiller gjennom «God of War: Collection» for å friske opp litt i seriens historie. De litt mer ekstreme kan jo for eksempel investere i en skikkelig kopi av Kratos sitt våpen. Den amerikanske våpenkopi-forhandleren United Cutlery lagde nylig en virkelighetstro kopi av «Blade of Chaos» og den kan nå finnes diverse steder på nettet. Her får du bare ett eksemplar, så hvis du vil være like tøff som Kratos må du nok punge ut. Hvert eksempler ligger nemlig på 800-1200 kroner og det er før man legger til både porto og toll. For de som har både råd og tålmodighet med det norske tollvesenet kan derimot dette være det ultimate hylleprylet.

 

«God of War III» har slippdato 19. mars 2010. Spillet kommer eksklusivt til Playstation 3.

Bilder fra den post-apokalyptiske ødemarken

Da nærmer ukens søndagtapas seg slutten. Jeg håper det sto til smak hos de aller fleste. Denne uken velger jeg å avslutte med en god knippe skjermbilder fra det kommende «Fallout: New Vegas». «Fallout 3» fra 2008 var en kjempe suksess og det er mange som ønsker seg mer fra det utrolige spill-universet. «Fallout: New Vegas» er Obsidian Entertainments inntreff i serien og de lover noen spennende eventyr i den post-apokalyptiske ødemarken.

 

«Fallout: New Vegas» har antydet slippdato høsten 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.