To nye iPad-utgaver fra Apple
0

To nye iPad-utgaver fra Apple

okt 24 Spill.no  

Apple hadde en stor presentasjon i går der de viste frem nye Mac-maskiner og to nye iPad-modeller. Den ene, som er en videreutvikling av den nåværende serien med iPads får kraftig oppgradert maskinvare, mens den andre er en mindre versjon av iPad med tilnavnet iPad Mini.

Dobbelt så kraftig

Mest interessant for de av oss som bruker iPad til spill er den nye fjerdegenerasjons iPaden, som med den nye A6X-prosessoren behandler data og grafikk omtrent dobbelt så fort som A5X-prosessoren som finnes i den forrige modellen som ble lansert for et halvt år siden. Den innebygde WiFi-funksjonen har og blitt oppgradert, og Apple hevder at den nå kan overføre data via WiFi dobbelt så fort som forgjengeren. Maskinen bruker også den nye ladekontakten til Apple som ble lansert med iPhone 5 tidligere i høst.

Den nye iPad-modellen, iPad Mini, er mindre enn iPad med en skjerm på 7,9 tommer (den originale iPad-skjermen er på 9,7 tommer). Vekta er halvert, og den er også betraktelig tynnere. Den har ikke retina-skjerm, slik iPad har, og har i stedet samme oppløsning som iPad 2 på 1024×768 punkter. Prisen for iPad Mini vil variere fra 2590 til 3990 avhengig av lagringsplass. Den nye store iPaden får samme pris som forgjengeren hadde, og begge lanseres i Norge 2. november.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.