Valve gjør en helomvending
0

Valve gjør en helomvending

jun 16 Spill.no  

«Portal» fra 2007 var en kjempesuksess og selv om spillet fantes til Playstation 3, som en del av «The Orange Box», var det nok ingen som forventet at «Portal 2» skulle komme til Sonys konsoll. Noe som ikke er så rart, når Valves president, Gabe Newell, tidligere har kommet med svært negative uttalelser om konsollen. Det var derfor både jubel og forbauselse da Gabe Newell selv entret scenen under Sonys E3-pressekonferanse i går kveld. Etter litt selvironisk humor kom han med den overraskende annonseringen om at «Portal 2» vil komme til Playstation 3 i 2011.

 

Det er nok ikke få som lurer på hva som har fått en av spillindustriens mest respekterte utviklere til å plutselig forandre mening. Siden vi nok aldri får vite hva som har foregått bak scenen, får vi ta Gabe Newell på sitt ord. Etter forespørsel kom han nemlig med denne kommentaren.

 

-Når Playstation 3 ble introdusert var jeg en av plattformens største kritikere, men Sony Computer Entertainment har bevist at Playstation 3 er den mest åpne plattformen av alle dennegenerasjons-konsoller. De har også jobbet ekstremt hard for å gjøre plattformen til den mest ettertraktede for forbrukere og utviklere. Slik det er, er det med glede vi annonserer «Portal 2» til Playstation 3 og vi tror at inkludert «Steamworks»-støtte vil gjøre den til den beste konsoll-versjonen av spillet.

 

Sammen med annonseringen fikk vi også se den første traileren fra «Portal 2», som kan ses under.

 

«Portal 2» har antydet slippdato en gang i løpet av 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.