Månedens beste brukeranmeldelser
0

Månedens beste brukeranmeldelser

Med ustabilt nettverk og kortsluttende router har det vært en sann utfordring, men jeg kom i mål til slutt.  Men før jeg begynner med utdelingen av den velfortjente rosen til månedens anmeldere, vil jeg gjerne rette en stor takk til alle som var med på å definere anmelderåret 2009 nok en gang. Dere skuffer meg aldri.

God start på året

Anmelder-året 2010 begynner godt med en knakende god anmeldelse fra brukeren havardonnetwork, som har anmeldt det høyt elskede spillet «Bioshock». Her får vi servert en god gjennomgang av hva som er bra, og hva som ikke er bra gjennom en lettfattelig tekst med dype forklaringer og bra språk, og man skjønner fort om dette er et spill som ville fenget. Dette er definitivt en anmeldelse som kan anbefales om du enda ikke har fått med deg denne perlen av et spill, nå som oppfølgeren i skrivende stund er rett rundt hjørnet.

Gi fyren en jobb!

Om jeg skulle si hva som har defintert januar mest som anmeldermåned, må det være Angmar med de mange, og utrolig godt skrevne anmeldelsene sine. Med åtte anmeldelser publisert denne måneden, og med en stadig økende popularitet har Angmar tredd inn i rekken som en av de mer kjente anmelderene her på spill.no. Flere av brukerene her på spill.no har kanskje også lagt merke til at han er aktiv når det kommer til å gi konstruktiv kritikk på andres anmeldelser, og jeg vil anbefale enhver som får tips fra ham om å rette seg etter dem. Han har peiling, og legger ikke skjul på det.

Med en voksen tone, selvsikkert språk og gode kunnskaper står den 22 år gamle skribenten fra Oslo ut blant mange, og dette kommer spesielt til syne denne måneden. Han har skrevet en feiende flott anmeldelse av «Advance Wars: Dark Conflict», hvor han viser at man kan lage en interessant anmeldelse selv om man holder en seriøs tone. I tillegg til denne, har han også lagt ut anmeldelser samme spillet, men til to forskjellige plattformer. Med sine to anmeldelser av spillet «Star Wars: The Force Unleashed», viser han tydelig forskjellen mellom plattformene Playstation 3 og Wii. Det anbefales å lese dem rett etter hverandre for et skikkelig helhetlig preg, som virkelig krydrer to allerede profesjonelle anmeldelser.

«Assassin’s Creed»-spillene har etterhvert fått en enorm tilhengerskare, og «Assassin’s Creed 2» var en braksuksess når det ble sluppet i november ifjor. «Angmar» har tatt en titt på begge spillene og presenterer inntrykkene sine elegant med to anmeldelser av ypperste kvalitet. Gjennom den alltid like engasjerte ordleggingen gir han deg som vanlig veldig raskt en anelse om du kommer til å like spillene eller ikke og jeg kan ikke annet enn bøye meg i støvet når jeg tenker på hvor mye arbeid som ligger bak de mange anmeldelsene hans. Les anmeldelsene hans av «Assassin’s Creed» og «Assassin’s Creed 2», og gi ham gjerne en kommentar med litt konstruktiv kritikk om du har forslag til forbedringer – han fortjener såpass.

Til slutt drar jeg frem en siste anmeldelse av Angmar denne gangen. Han har spilt en japansk Nintendo-klassiker «Fire Emblem», og har gått grunndig til verks når han skulle anmelde det. Det er også verdt å notere seg at dette ifølge ham selv er den første anmeldelsen han skrev, men som er pusset opp litt. Kvaliteten er som vi har kommet til å forbinde ham med, og om du bare skal lese én anmeldelse fra januar, så la det bli denne. Du vil ikke bli skuffet. Etter alt det, er det bare én ting og si om den saken: Gi fyren en jobb i pressen!

Fanboy med beina på jorden

Med-moderator Caspy92 la ikke skjul på at han virkelig digget spillet «Wet» overfor meg da han plukket det opp og anmeldte det. Slik som han rosemalte det i våre samtaler, kom det for meg som en overraskelse at han i stedet for å skrive en ren glorifisering av spillet, la seg på en kritisk vinkel og analyserte om det faktisk var så bra som han mente. Spillet som han kaller «Tarantino i spillform» får det jeg vil kalle en rettferdig dom, og anmelderen kan være fornøyd med å ha unngått og havne i fanboy-fellen som lå der for ham som virkelig digger Tarantino.

Gir kjønnsroller et ballespark

Det verste jeg vet når det kommer til gamer-communitier, er at veldig få av dem ser på kvinnelige gamere som noe vanlig. Dette gjør 18 år gamle NinaEmilie noe med, og gir alle dem som mener kvinnelige gamere er en rar ting et skikkelig ballespark med sin seneste anmeldelse av førstepersons skytespillet «Borderlands», og for et ballespark det er. Upåklagelig språk, fin oppbygging og god bildebruk er alle tilstedeværende faktorer, i tillegg til at hun viser alle dem som tror at jenter er pysete at dette ikke alltid er tilfellet. Spillverden trenger flere som henne, og jeg er nok ikke alene når jeg sier jeg er stolt over å ha en tøff jente her på spill.no som tørr å vise at hun kan sette pris på det samme som de blodtørstige guttene.

Skiller seg ut blant mange

«Uncharted 2: Among thieves» har fått 10 anmeldelser her på Spill.no siden det ble sluppet, og er med det, det mest anmeldte spillet her. Jeg har tidligere skrytt av andre anmeldelser av spillet, og nå må jeg nesten skryte av enda en. Aiden fra Rødeberg har overgått de fleste av de andre anmeldelsen av spillet med glans med den første anmeldelsen sin her på spill.no. Den gode og fyldige anmeldelsen tar opp det meste som kan annses som viktige punkter i spillet, og skildrer godt essensen av hva spillet går ut på, og kan anbefales for enhver som ikke har prøvd spillet, såvell som folk som allerede eier det.

Kamferdropsposen

Også denne måneden har vi fått slaktanmeldelser, og Gilliankruger har kommet med en litt utenom det vanlige. Spillet «Final Fantasy VIII» innehar en score på 90/100 på nettstedet Metacritic, og skal etter denne målingen være et godt spill. Anmelder er ikke enig, og gjør virkelig rede for hvorfor. Denne anmeldelsen representerer et fint pust i bakken blant all lovprisingen av serien, og det står respekt av at han tørr å gå mot strømmen som ser ut til å like det. Gratulerer med «Månedens Kamferdrops: Januar».

Kvalitet fra dag én

Første dagen brukeren ChristofferSolberg registrerte seg, var noe av det første han gjorde å skrive en anmeldelse. Anmeldelsen, som i tillegg til å være godt skrevet, kunne godt ha vært en kandidat til månedens kamferdrops. Gjennom god bildebruk, fine forklaringer og et variert språk, forteller skribenten på en god måte hvor lite innovativt og interessant spillet «Harry Potter and the Half-Blood Prince» er. Man spør seg selv: kunne dette spillet stått på egne bein – uten bøkene og filmene? Leser du anmeldelsen hans, vil svaret stå klinkende klart for deg.

Produktiv og variert

Utenom Angmar er det én annen bruker som har vært med på å definere denne måneden. Gilliankruger har denne gangen levert inn ikke mindre enn ni anmeldelser på én måned, og har med det satt ny rekord her på spill.no. En av anmeldelsene som virkelig kan være verdt en titt utenom kamferdropset, er anmeldelsen hans av «Metal Gear Solid». Som en fan av serien oppsummerer han godt hva det er som gjør det «Metal Gear Solid» til det det er på en oversiktlig måte og med et kjempebra og variert språk. Enhver fan av serien vil kjenne seg igjen, og nykommere vil kanskje få det lille dyttet de trenger for å kjøpe spillet, som etter anmeldelsen å dømme er en skikkelig perle som er verdt pengene.

Grunnet diverse problemer har jeg dessverre ikke hatt tid til å finne en gammel anmeldelse fra før jeg begynte med artiklene, og denne delen utgår dessverre denne måneden grunnet dette. Blir ventetiden for lang til neste gang, kan du sjekke ut artikkelen for Desember, eller noen av de andre artiklene for mer snadder.

About Erling Løken Andersen

Erling er tidligere ansvarlig redaktør i Spill.no, nå styreleder i Omega Media, som eier og driver Spill.no. Erling har jobbet med spill siden 2006; først som spillutvikler, deretter spilljournalist og redaktør.