Molyneux lager gudespill igjen
0

Molyneux lager gudespill igjen

nov 23 Spill.no  

Peter Molyneux har lagt opp prosjektet Godus, som ifølge han selv skal “gjenskape gudespillsjangeren”, på crowdfunding-nettstedet Kickstarter.

Tilbake til start

Da den karismatiske og eksentriske spillutvikleren nylig snakket om at han kanskje bare har ett prosjekt igjen før han gir seg, var det mange som ropte ut om en gjenoppliving av sjangeren han selv skapte – gudespillene. Spill som Populous, Dungeon Keeper og Black & White står fremdeles som de viktigste milepælene blant dem, og mang en strategifan har vært frustrert over Molyneux’ ambisiøse prosjekter utenfor sjangeren, som Fable og det mye omtalte – og kansellerte – Kinect-spillet Milo and Kate.

Etter en enorm suksess med eksperimentet Curiosity, og rundt to millioner nedlastinger, ønsker Molyneux og studioet hans 22cans endelig å vende tilbake til opphavet. Med publikums hjelp håper de å samle inn 450 000 pund, eller omtrent fire millioner norske kroner, til å lage Godus, som ifølge studioet vil gjenskape alle de gode minnene fra 90- og 2000-tallet.

Se presentasjon

22cans driver som kjent med en rekke eksperimenter, og ifølge Molyneux’ Twitter-konto, er Godus neste steg etter Curiosity, som var nysgjerrighet. Godus skal i denne sammenheng representere samarbeid. I spillet inntar man som vanlig rollen som en gud, som enten gjennom gode eller grusomme gjerninger vinner menneskers troverdighet og gunst.

Denne gangen blir det imidlertid flere guder som vil ha en bit av kaka, og spillet vil, skal vi tro Molyneux, ha støtte for over 20 spillere som hver styrer sin egen gud i samme verden. Andre ansatte i 22cans, som kanskje har bena litt bedre plantet på jorda enn den frittalende spillutvikleren, understreker imidlertid gang på gang i presentasjonen for prosjektet at åtte er tallet å gå for.

Du kan selv gå inn og støtte Project Godus her, og sikre deg betatilgang, t-skjorter, unike brett og achievements, og så videre.

Godus utvikles og utgis av 22cans for PC og mobile plattformer som iOS og Android. Ingen lanseringsdato er ennå klar.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.